My name is Portaal Oudeschoot (Portaal)
I live in Oudeschoot, Friesland

Buurtsuper Oudeschoot

De Buurtsuper in Oudeschoot biedt Dagbesteding in een supermarkt!

 
Waar overal om ons heen de voorzieningen in dorpen gaan sluiten zetten wij ons in om de Buurtsuper voor Oudeschoot te behouden. Voor de ouderen en jonge kinderen in het dorp om zelfstandig hun boodschap te doen of gewoon voor een praatje. Maar ook voor het bieden van een beschermde werkplek voor mensen met een psychische en/of verstandelijke beperking. Juist door haar kleinschaligheid één van de leukste werkplekken midden in de maatschappij.
De Buurtsuper in Oudeschoot is een winkel die eind 2010 de deuren heeft geopend. Bij een aantal grootschalige onderzoeken bleek een eigen supermarkt de grootste wens van de inwoners van Oudeschoot. Het doel was om de sociale leefbaarheid te vergroten. Dat dit is gelukt blijkt uit de 140-240 klanten dat dagelijks de Buurtsuper bezoekt.

Untitled-4

Toch is Oudeschoot te klein om een winkel alleen met de winkelomzet rendabel te maken. Daarom hebben we altijd een combinatie gemaakt met onze tweede doelstelling. De Buurtsuper biedt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking of door andere redenen met grote afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring en/of dagbesteding.

Lijkt het je leuk om te werken in een supermarkt?
Maatwurk Ondersteuning werkt samen met Stichting Dorpswinkel in Oudeschoot en kan hierdoor dagbestedingsplaatsen in De Buurtsuper aanbieden. De visies van Maatwurk Ondersteuning en Stichting Dorpswinkel Oudeschoot sluiten goed op elkaar aan. Beide organisaties zijn kleinschalig georganiseerd en hebben een sterke lokale binding. Zo snijdt het mes aan twee kanten: mensen met een beperking werken midden in de samenleving en de inwoners  van Oudeschoot houden hun supermarkt.

Facebook

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Welke werkzaamheden zijn er ?
In De Buurtsuper bieden wij diverse activiteiten aan: Zo kun je bijvoorbeeld vakken vullen, in de broodhoek het brood snijden en broodjes afbakken, achter de kassa werken, de klanten helpen en schoonmaak- en kantinewerkzaamheden verrichten. Ook kan gekozen worden voor kantoorwerkzaamheden, zoals bijvoorbeeld folders vouwen of op de computer schapkaartjes of  reclamekaarten maken. Ook buiten de winkel kun je verschillende dingen doen, zoals boodschappen bezorgen, folders rondbrengen. Het dorp schoonhouden rondom winkel en sportveld, tuinen van ouderen en andere activiteiten die  de leefbaarheid  van Oudeschoot ten goede komen.

De Buurtsuper biedt dagbesteding aan een groep van ongeveer 5 mensen. Dit houdt  in dat je samen met een klein groepje mensen en een begeleider werkzaamheden verricht in de supermarkt. Er is altijd professionele begeleiding aanwezig om je te ondersteunen. Samen met jou maken zij een ondersteuningsplan waarin jouw wensen en doelen zijn vastgelegd en de wijze waarop je ondersteuning krijgt. De begeleiding richt zich op de vaardigheden die je nodig hebt om in het bedrijf te kunnen (samen)werken.

Template-Buurt-Supper

Buurtsuper

Vervoer
Wanneer het je niet lukt om zelfstandig te komen, dan zorgt Maatwurk Ondersteuning voor het vervoer naar je dagbestedingsplek.
Kortom de Buurtsuper is één van de leukste werkplekken voor mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking. Onze winkel biedt deze medewerkers een echte werkplek midden in de maatschappij.

Graag zouden we in de toekomst nog meer willen betekenen voor de inwoners van Oudeschoot, door actief samen te werken met andere maatschappelijke instanties die werkzaam zijn binnen Oudeschoot.

Marktweg 2a, Oudeschoot Telefoon: 0513-63 33 93 postbus@buurtsuper-oudeschoot.nl

Marktweg 2a, Oudeschoot
Telefoon: 0513-63 33 93
postbus@buurtsuper-oudeschoot.nl

Voor meer informatie over dagbesteding bel met de Buurtsuper telefoon: 0513-633393 en vraag naar Baukje of Cora.

Of ga naar www.buurtsuper-oudeschoot.nl

Powered by WordPress.
Theme: Portaal Oudeschoot by Tibor Bosma.