My name is Portaal Oudeschoot (Portaal)
I live in Oudeschoot, Friesland

Feestcommissie

Dorpsfeest 2017

 

Terugblik dorpsfeest 2017

Het is een zonnige zondagmorgen, een week na het dorpsfeest als ik dit ga schrijven. Het weer, uiteindelijk was het op de frisse wind na best goed weer voor een dorpsfeest. Hopelijk is iedereen weer een beetje bijgekomen van 3 dagen dorpsfeest. De feestcommissie had het even zwaar maar heeft het ook weer overleeft, en kijkt terug op een geslaagd feest !! Eerst wil ik nog even terug komen op de geweldige voorpagina van onze feestkrant met de Dames Woudstra en Cuperus, deze foto is tekenend voor een dorpsfeest, dat het voor jong en oud is !! Dan het feest zelf, dit jaar 3 dagen in plaats van 4. We begonnen vrijdagochtend met een combinatie van koningsspelen en dorpsfeest. Er werd begonnen met een gezamenlijk ontbijt gevolg door spelletjes onder leiding van cios studenten. Tussendoor was er tijd voor iets lekkers en ranja. Na dat alle spelletjes waren gedaan werd er afgesloten met een broodje hamburger en was het tijd voor vakantie.

Vrijdagavond was het de beurt aan toneelvereniging "Op de kop verkeerd" met het stuk 'Boerenbont en rode lampjes' van Carl Slotboom. Het stuk speelt zich af in een bordeel waar boerenzoon Hendrik een kamer huurt om zich te "verstoppen"voor zijn verloofde maar vooral haar bemoeizieke moeder, die uiteindelijk toch achter zijn verblijfplaats komen. U begrijpt dat dit de nodige hilariteit opleverde zeker als er ook nog enkele klanten ten tonele verschijnen, en de nooit geen alcohol drinkende Hendrik en zijn verloofde dit toch krijgen ingeschonken. Maar uiteindelijk eind goed al goed !! Met 2 nieuwe spelers in de gelederen, weer een geslaagde uitvoering van de toneelvereniging. Na afloop was er het duo "Van Geeft M" die de zaal massaal op de dansvloer kreeg. Uiteindelijk een zeer geslaagde eerst dag.

Dan gaan we naar de zaterdagmiddag zeskamp. Er waren door de heren van de zeskampcommissie 6 mooie maar "zware" spellen bedacht. 16 teams hadden zich opgegeven om deze te volbrengen. Blind volleyballen, zaklopen, klomplopen, zakspringen en 2 hindernisbanen moesten worden volbracht. En als eindspel was bedacht dat de hindernisbanen nog een keer in omgekeerde volgorde moeten worden gedaan. Veel hilariteit en zo hier en daar een "beetje" vals spelen maar het was een super geslaagde middag. Met een poedelprijs voor de hippies van dom praat, is ook praat en een prijs voor de dorstige draken voor mooiste outfit. Maar de uiteindelijke winnaars waren, op 3 Disney, op 2 jong oranje en overtuigend winnaar dit jaar de mannen van Malse mannen. Jongens gefeliciteerd !!! Tijdens de zeskamp waren de schoolkinderen op het podium bezig het maken van shampoo onder leiding van de professor van de geinige griezelschool. Ook werden er wat proefjes uitgevoerd. kortom blauwe tanden, drankjes waar je spontaan van ging roken. Ook voor de kids een leuke middag.

Na een warme maaltijd en een douche werd het feest zaterdagavond vanaf 21.00 vervolgd met de Foute Sjow. De discotheek had de sfeer er al lekker in als tegen de klok van 11 de heren de zaal binnen komen met de hoofdprijs van de avond. Al snel stond de zaal op zijn kop doordat er een wedstrijd lucht gitaar spelen werd gehouden, gevolg door een fitness les. Zo volgden er nog enkele spelletjes waarbij de pluim van de bal trekken die boven in de tent hing erg populair was. En natuurlijk was er de muziek van allerlei genres die de avond volledig af maakten. Leuk te zien dat de jeugd van tegenwoordig ook de muziek van de jaren 70/80 mee kan zingen !! Uiteindelijk weer een zeer geslaagde dag.

Dan breekt de zondag aan , de laatste dag. Het bestuur ontbijt om 11 uur met z'n allen in de tent en praat wat na, we zijn  tevreden over het verloop tot nu toe. Dan de voorbereiding na de middag toe, de tent wordt hier en daar al ontdaan van wat gordijnen en de verlichting zodat het maandagochtend wat minder werk geeft. Dan om 13.30 gaan we van start met een puzzel wandeltocht. Deze keer als onderwerp appels. Langs de ongeveer 5 km  lange route lag op 10 plekken een tafereeltje van appels dat een spreekwoord of gezegde moest uitbeelden. Super leuk bedacht door Geertje en Tineke de puzzeltocht commissie. Het weer werkte prima mee het was heerlijk in de bos met het zonnetje erbij, dus uiteindelijk een sportieve frisse  bezigheid na 2 avonden feesten in de tent. Zeer geslaagd dus. Terug bij de tent kon men onder het genot van een drankje even terug kijken op de voorafgaande dagen. Tot om 4 uur de barbecue werd aangestoken en met z'n allen nog even lekker werd gegeten. Natuurlijk was er ook nog muziek van DJ Colin die de sfeer goed aanvoelde ! Rond de klok van 6 was het dan tijd voor nog een klein officieel gedeelte. Afgelopen jaren is er meerdere malen een oproep gedaan tot nieuwe bestuursleden. Vorig jaar hebben zich 4 nieuwe mensen gemeld Tjalling de Jong, Baukje Faber, Jeen Koopman en Kevin Hofma deze mensen hebben afgelopen jaar mee gelopen en al veel werk verzet, hulde. Daardoor kon er nu afscheid worden genomen van wat oude garde te weten Eddy Appelhof, Frans van Terwisga en Lia Fabriek. Tjalling bedankte deze met een bloemetje, bon en een flesje met inhoud voor alle jaren van inzet. Er moest wel belooft worden dat het nieuwe bestuur nog een beroep op hun ervaring kan doen, maar dat komt goed ! Aan alle goeds komt een eind, dus ook aan dit geslaagde dorpsfeest !! Maar er is geen dorpsfeest mogelijk zonder de inzet van sponsors en vrijwilligers dus ook die bedankt voor alle inzet en medewerking, een speciale dank voor Schaap en De Wit voor het kosteloos beschikbaar stellen van de rijplaten.

Voor nu iedereen bedankt voor een geweldig dorpsfeest en op naar volgend jaar met een grotendeels nieuw bestuur !!

Bestuur feestcommissie Oudeschoot, Nieuweschoot en Heerenveen-zuid

 

Feestweek 2017

Powered by WordPress.
Theme: Portaal Oudeschoot by Tibor Bosma.