My name is Portaal Oudeschoot (Portaal)
I live in Oudeschoot, Friesland

Skoatters

Stichting “De Skoatters”

Stichting “de Skoatters” is in 2001 ontstaan als overkoepelende organisatie van de (gezamenlijke) buurtverenigingen. Vanuit elke vereniging zaten er 1 of 2 bestuursleden in, naar gelang de grote van de buurtverening. Doel van de stichting was het blijven organiseren van de Sinterklaasintocht in Oudeschoot. Vroeger werd dit georganiseerd en gefinancierd door de plaatselijke middenstand. Echter met het verdwijnen hiervan, kwam de intocht in het geding en moest er wat anders bedacht worden.

Inmiddels zijn bijna alle buurtverenigingen opgeheven maar de stichting bestaat nog steeds. Het bestuur bestaat momenteel uit 8 mensen. Nog altijd wordt de sinterklaasintocht georganiseerd maar sinds een aantal jaren ook een andere activiteiten voor het hele dorp.

Zo is er in het paasweekend altijd paaseieren zoeken voor de kinderen, één keer per jaar een grote bingo in het “Skoatterhûs” en vaak nog een bowlingavond o.i.d. Verder sponsort de stichting soms nog wat kleine clubjes.

Inkomsten komen onder andere uit ophalen van het oud papier en van het “parkeren” bij Thialf bij grote schaatsevenementen. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een hele grote groep vrijwilligers uit het dorp die zich telkens weer inzetten zodat er toch nog van alles georganiseerd kan worden in ons dorp!

Het bestuur

DSC_0063

Intocht Sinterklaas 2015

Powered by WordPress.
Theme: Portaal Oudeschoot by Tibor Bosma.